Tsjechische recepten      Gerechten uit de keuken van Tsjechië

 

Fenyklu a pivo polévka
Biersoep met venkel

Bier is niet alleen geschikt om te drinken, maar ook om mee te koken, getuige deze biersoep. Venkel, prei, wortelen, aardappelen en kip gaan samen met het bier de pan in. Met een stevige snee brood erbij is het complete, zeer voedzame en daarbij ook nog eens zeer smakelijke maaltijd.

biersoep

Voor deze biersoep met venkel hebben we nodig:
1 grote venkelknol
1 prei
12 wortelen
6 aardappelen
3 kipfilets
2 flesjes bier
1 liter kippenbouillon (mag natuurlijk ook van bouillonblokjes)
zout en zwarte peper
wat olijfolie

Biersoep met venkel
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Hak de venkel, de prei en de wortelen aan stukken. Snij ook de kipfilet in blokjes. Doe olie in een grote pan. Bak de blokjes kip snel rondom bruin, meer dan een minuut of vier moet dat niet duren. Doe er dan alle groenten, de kippenbouillon en het bier bij, en kruid het met versgemalen peper en zout. Breng de soep aan de kook en laat hem op een laag pitje sudderen tot het allemaal gaar is, zo’n klein half uurtje.

Biersoep met venkel
Dat is alles. Ja, aan het eind nog wel even proeven of er genoeg zout en peper in zit, natuurlijk.

Biersoep met venkel
Als het allemaal wat sjieker moet kun je er roomsoep van maken. Dat gaat heel eenvoudig zo: Haal de blokjes kipfilet na het bakken uit de pan en zet ze apart. Doe dan de groenten, de bouillon en het bier in de pan en laat het allemaal koken tot het gaar is. Maak er dan een puree van met de blender, doe er de kip weer bij, en laat nog even pruttelen tot de kip klaar is. Als het goed is heb je nu een behoorlijk dikke soep. Het vuur kan nu uit. Alles wat je nu nog hoeft te doen is de soep opdienen met een flinke lepel room erop.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *