Tsjechische recepten      Gerechten uit de keuken van Tsjechië

 

Pstruh s bylinkami
Forel met kruiden

De forel in dit recept wordt gevuld met verschillende kruiden en gegaard in een goed afgesloten pakketje van folie, zodat er niets van de smaken en sappen verloren gaat. Een zeer smakelijk recept, en bovendien nog eens doodsimpel ook. Kook er ondertussen een paar aardappeltjes bij en je bent klaar in een mum.

Voor deze forel hebben we nodig:
4 forellen
1 wortel
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el. dille
1 el. peterselie
½ el. salie
½ el. tijm
peper en zout
boter

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Knip vier rechthoekige stukken aluminiumfolie af. Besmeer ze met boter.

Was de kruiden en hak ze fijn. Snijd de uien en de wortel in schijfjes. Pel de knoflook en hak fijn. Vermeng de knoflook met de helft van de kruiden.

Was de vissen onder de koude kraan en dep ze droog. Smeer de buikholte in met zout en peper. Doe er de knoflook in. en insmeren met zout en peper. In de buikholte van de vis gaat het knoflook en kruidenmengsel.

Leg wat uienringen en wortelschijven in elk vel folie. Daarop gaat de vis. Bestrooi elke vis met de rest van de gehakte gehakte kruiden, en nog wat peper en zout.

Leg op elke vis een paar klontjes boter op en vouw de pakketjes goed dicht, zodat er geen stoom of vocht kan ontsnappen.

Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten.

Voor het opdienen leg je de pakketjes eenvoudig opengevouwen op de borden. Lekker met aardappeltjes, gekookt of gebakken.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *