Tsjechische recepten      Gerechten uit de keuken van Tsjechië

 

Pstruh s bylinkami
Forel met kruiden

In dit recept voor forel met kruiden worden de vissen gevuld met verschillende kruiden: knoflook, peterselie, dille, salie en tijm. Dan worden de forellen samen met wortelen en uien verpakt in een goed afgesloten pakketje van folie en gaan ze een kleine twintig minuutjes de oven in. Zo gaat er niets van de smaken en sappen verloren. Een zeer smakelijk recept, en bovendien nog eens doodsimpel ook. Kook er ondertussen een paar aardappeltjes bij en je bent klaar in een mum.

Forel met kruiden

Voor deze forel met kruiden hebben we nodig:
4 forellen
1 wortel
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el. dille
1 el. peterselie
½ el. salie
½ el. tijm
peper en zout
boter

Forel met kruiden
Verwarm de oven voor op 200ºC.


Knip vier rechthoekige stukken aluminiumfolie af. Besmeer ze met boter.

Forel met kruiden
Was de kruiden en hak ze fijn. Snijd de uien en de wortel in schijfjes. Pel de knoflook en hak fijn. Vermeng de knoflook met de helft van de kruiden.


Was de vissen onder de koude kraan en dep ze droog. Smeer de buikholte in met zout en peper. Doe er de knoflook in. en insmeren met zout en peper. In de buikholte van de vis gaat het knoflook en kruidenmengsel.

Forel met kruiden
Leg wat uienringen en wortelschijven in elk vel folie. Daarop gaat de vis. Bestrooi elke vis met de rest van de gehakte gehakte kruiden, en nog wat peper en zout. Leg op elke vis een paar klontjes boter op en vouw de pakketjes goed dicht, zodat er geen stoom of vocht kan ontsnappen.


Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten.


Voor het opdienen leg je de pakketjes eenvoudig opengevouwen op de borden. Lekker met aardappeltjes, gekookt of gebakken.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *