Tsjechische recepten      Gerechten uit de keuken van Tsjechië

 

Palačinky
Pannenkoekjes

Het basisrecept voor de “klasické sladké palačinky”: de klassieke zoete flensjes. Snel klaar en altijd lekker. Wat zeg ik, “lekker”? Onweerstaanbaar, dat zijn ze!

palačinky

palačinky - Tsjechische pannenkoekjes 40 gr. fijne suiker
palačinky - Tsjechische pannenkoekjes een mespuntje zout
palačinky - Tsjechische pannenkoekjes ½ liter melk
palačinky - Tsjechische pannenkoekjes 200 gr. bloem
palačinky - Tsjechische pannenkoekjes 2 eieren

Doe alle ingrediënten in een kom en klop het met een garde tot een luchtig beslag.

Verwarm een beetje boter of olie in een koekenpan en schep er een lepel beslag in. Niet te veel, want hoe dunner, hoe lekkerder. Smeer het beslag met de onderzijde van de lepel snel uit over de pan en bak de palačinky aan beide kanten mooi goudbruin.

Bestrijk ze met jam, nutella of honing, of schep er wat ijs in, rol ze op of niet, serveer ze met of zonder slagroom. Poedersuiker erover, fruit erbij, een scheut rum, likeur of cognac: laat je fantasie de vrije loop!

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *