Tsjechische recepten      Gerechten uit de keuken van Tsjechië

 

Palačinky s jahodami
Flensjes met aardbeien

Palačinky, van die dunne, luchtige pannenkoekjes, zijn natuurlijk altijd een feest. Voor de vulling kun je alles gebruiken wat los en vast zit: fruit, honing, jam, chocolade en noten, maar ook hartige ingrediënten zoals kaas, gehakt en/of groenten. Dit is een klassiek receptje voor zoete gevulde palačinky met aardbeien en kwark.

Palačinky met aardbeien

Voor deze palačinky met aardbeien hebben we nodig:

Voor het beslag van de flensjes:
2½ dl. melk
2 eieren
160 – 200 gr. bloem
een snufje zout
een snufje suiker

Voor de vulling:
250 gr. kwark (plattekaas)
2 zakjes vanillesuiker
100 gr. aardbeienjam
50 gr. poedersuiker
200 gr. verse aardbeien
wat muntblaadjes

Palačinky met aardbeien
Klop de eieren los met een snufje zout en een snufje suiker. Meng het al kloppend met de melk en vervolgens met de bloem, van dat laatste net zoveel tot je een smeuïg, niet al te dik en vooral glad beslag hebt. Laat het een kwartiertje rusten.

Palačinky met aardbeien
Vet een kleine koekenpan in met een klein beetje boter, schep er een dun laagje van het beslag in en bak het pannenkoekje aan beide zijden mooi goudbruin. Doe zo met de rest van het beslag.

Palačinky met aardbeien
Voor de vulling meng je de kwark met de vanillesuiker en de jam. Smeer het over de flensjes en rol ze op. Bestrooi ze met poedersuiker en serveer ze met verse aardbeien en een blaadje munt.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *