Tsjechische recepten      Gerechten uit de keuken van Tsjechië

 

Palačinky s jahodami
Flensjes met aardbeien

Palačinky, van die dunne, luchtige pannenkoekjes, zijn natuurlijk altijd een feest. Voor de vulling kun je alles gebruiken wat los en vast zit: fruit, honing, jam, chocolade en noten, maar ook hartige ingrediënten zoals kaas, gehakt en/of groenten. Dit is een klassiek receptje voor zoete palačinky met een vulling van aardbeien en kwark.

Palačinky

Voor de palačinky hebben we nodig:
palačinky - Tsjechische pannenkoekjes 2½ dl. melk
palačinky - Tsjechische pannenkoekjes 2 eieren
palačinky - Tsjechische pannenkoekjes 160 – 200 gr. bloem
palačinky - Tsjechische pannenkoekjes een snufje zout
palačinky - Tsjechische pannenkoekjes een snufje suiker

Voor de vulling:
palačinky - Tsjechische pannenkoekjes 250 gr. kwark (plattekaas)
palačinky - Tsjechische pannenkoekjes 2 zakjes vanillesuiker
palačinky - Tsjechische pannenkoekjes 100 gr. aardbeienjam
palačinky - Tsjechische pannenkoekjes 50 gr. poedersuiker
palačinky - Tsjechische pannenkoekjes 200 gr. verse aardbeien
palačinky - Tsjechische pannenkoekjes wat muntblaadjes

Klop de eieren los met een snufje zout en een snufje suiker. Meng het al kloppend met de melk en vervolgens met de bloem, van dat laatste net zoveel tot je een smeuïg, niet al te dik en vooral glad beslag hebt. Laat het een kwartiertje rusten.
Vet een kleine koekenpan in met een klein beetje boter, schep er een dun laagje van het beslag in en bak het pannenkoekje aan beide zijden mooi goudbruin. Doe zo met de rest van het beslag.

Voor de vulling meng je de kwark met de vanillesuiker en de jam. Smeer het over de flensjes en rol ze op. Bestrooi ze met poedersuiker en serveer ze met verse aardbeien en een blaadje munt.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *