Tsjechische recepten      Gerechten uit de keuken van Tsjechië

 

Pražská štika
Snoek op Praagse wijze

Snoek op de wijze van Praag. De moten vis worden ingesmeerd met ansjovisboter en in de oven gebakken. Een kinderlijk eenvoudig maar erg lekker recept, wat maar weer eens bewijst dat je voor een smakelijk vismaaltje geen rare fratsen hoeft uit te halen.

Praag

1 flinke moot snoek p.p.
3 el. ansjovispasta
100 gr. boter
3 el. citroensap
zwarte peper
2 dl. room

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Haal de boter uit de koelkast en laat hem zacht worden. Meng de boter met de ansjovispasta, het citroensap en wat versgemalen peper. Bestrijk de moten vis met dit mengsel. Leg ze op een lichtjes ingevet bakblik- of plaat, overgiet ze met de room en bak in de hete oven goudbruin.

Dien de snoek op met een frisse salade en gekookte aardappeltjes of aardappelpuree.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *