Tsjechische recepten      Gerechten uit de keuken van Tsjechië

 

Štika na jehle
Spiezen van snoek

Dit is een heel simpele en vooral smakelijke manier om snoek te bereiden: samen met uien aan pennen geregen en gegrild. Door het visvlees op korte afstanden in te snijden en in te smeren met wat citroensap worden de graten tijdens het garen zo zacht dat je er nauwelijks nog iets van merkt. Het zout, de oregano en het vuur zorgen voor de rest.

1 flinke snoek
1 grote ui
citroensap
gedroogde oregano
zout
8 kleine tomaatjes
olie

Maak de snoek schoon en snij hem in 8 moten. Snij elke moot in vier stukken en verwijder de ruggengraat. Maak fijne insnijdingen in de huid tot op de graten op korte afstand van elkaar. Wrijf ze in met citroensap, en wrijf er daarna grondig zout en oregano in. Zet het een kwartiertje weg in de koelkast.

Pel de ui en snij hem in kwarten. Rijg de vismoten om en om met de ui aan pennen. Sluit iedere pen af met een tomaat en bestrijk ze royaal met olie. Bak ze op de gril in 8 – 10 minuten gaar.

Serveer de snoekspiezen met geroosterde (knoflook)aardappelen uit de oven en een groene salade.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *