Tsjechische recepten      Gerechten uit de keuken van Tsjechië

 

Štika na jehle
Spiezen van snoek

Dit is een heel simpele en vooral lekkere manier om snoek te bereiden. Je zou het zo maar eens aan de waterkant kunnen doen, als je zo gelukkig bent geweest om zo’n vervaarlijke maar o zo smakelijke knaap op te hengelen. Je hebt er namelijk niet veel voor nodig: een vuurtje, een ui, een paar tomaatjes, oregano en citroensap. Het recept is even eenvoudig als doeltreffend. De snoek wordt schoon gemaakt en in moten gesneden. Het visvlees wordt op korte afstanden ingesneden en ingewreven met citroensap, zout en oregano. Door het zuur van het sap en het zout worden de graten tijdens het garen zo zacht dat je er nauwelijks nog wat van merkt. De moten vis worden samen met uien en tomaatjes aan pennen geregen, dan worden de snoek spiezen bestreken met olie en vervolgens gegrild boven een knappend houtvuurtje.

snoek spiezen

Voor deze eenvoudig te maken snoek spiezen hebben we nodig:
1 flinke snoek
1 grote ui
citroensap
gedroogde oregano
zout
8 kleine tomaatjes
olie

snoek spiezen
Maak de snoek schoon en snij hem in 8 moten. Snij elke moot in vier stukken en verwijder de ruggengraat. Maak fijne insnijdingen in de huid tot op de graten op korte afstand van elkaar. Wrijf ze in met het citroensap, en wrijf er daarna grondig zout en de gedroogde oregano in. Zet het even weg in de koelkast, een kwartiertje of zo.

snoek spiezen
Pel de ui en snij hem in kwarten. Rijg de vismoten om en om met de ui aan pennen. Sluit iedere pen af met een tomaat en bestrijk ze royaal met olie. Bak ze op de gril in 8 – 10 minuten gaar.

snoek spiezen
Deze snoek spiezen gaan prima samen met bijvoorbeeld peterselie aardappelen of geroosterde (knoflook)aardappelen uit de oven en een groene salade.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *