Tsjechische recepten      Gerechten uit de keuken van Tsjechië

 

Pečené špekácky v pivě
Worstjes in bier

Deze worstjes in bier worden gegeten als voorgerecht of als ondersteunende hap tijdens het bierdrinken, samen met een paar dikke sneden stevig brood. Flink gepeperd mag het zijn, met lekker veel scherpe knoflook. Het is een simpel recept, waarbij de oven eigenlijk al het werk doet. Je snijd alles in schijfjes of reepjes: worst, paprika, uien, knoflook en pepers. De hele handel doe je dan samen met een scheut worcestersaus, een lik ketchup en een slok bier in een ovenschaal en je laat het een half uur bakken. Klaar. Geen wonder dat dit gerechtje in zo ongeveer ieder Tsjechisch drank- en spijslokaal op de kaart staat.

Worstjes in bier

Voor onze worstjes in bier hebben we nodig:
8 špekácky of andere worstjes

Špekácky zijn kleine worstjes van zo’n 4 cm. dik en 5 tot 7 cm. lang. Ze bestaan uit 50% rundvlees, 20% varkensvlees en 30% spek, en zijn gekruid met vnl. peper en knoflook.

1½ dl. donker bier
1 rode paprika
2 uien
1 tl. gemalen peper
2 el. worcestershiresauce
4 el. ketchup
3 – 4 tenen knoflook
1 Spaans pepertje

Worstjes in bier
Verwarm de oven voor op 190ºC.

Worstjes in bier
Snij de ui in ringen en de paprika in reepjes. Snij de worstjes in schijfjes, hak het knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de Spaanse peper en hak hem fijn.

Worstjes in bier
Doe alle ingrediënten in een ovenschaal en meng het met de ketchup, de worcestersaus en de peper. Ten slotte giet je er het bier overheen. Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat het een half uurtje bakken.

Worstjes in bier
Serveer deze worstjes in donker bier met lekker stevig brood, natuurlijk samen met een potje bier.

Worstjes in bier

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *