Tsjechische recepten       Gerechten uit de keuken van Tsjechië

 

Losos s ořechy, medem a hořčicí
Zalm met noten, honing en mosterd

Op de Balkan is het heel gewoon om vis te combineren met walnoten. Daar zal dit Tsjechische recept wellicht op geïnspireerd zijn. De zalm wordt bedekt met een romig, zoet en licht pittig sausje van boter, honing en mosterd en gaat dan, besprenkeld met gehakte walnoten en peterselie, de oven in. Het is een kinderlijk eenvoudig recept met als resultaat een bijzonder lekker visje, dat uitstekend zal smaken met b.v. peterselieaardappelen of aardappelkroketjes en een groene salade.

Zalm met noten, honing en mosterd

per persoon neem je:
1 zalmfilet
1 el. boter
1 el. mosterd
1 el. honing
peterselie
gehakte walnoten
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de stukken zalm en dep ze goed droog. Leg ze in een lichtjes met boter ingevette ovenschaal en kruid ze met zout en peper.

Laat de boter voorzichtig smelten in een pannetje en meng er de mosterd en de honing door. Met dit mengsel bedek je de stukken vis. Bestrooi het met peterselie en gehakte walnoten.

Bak de zalm in een op 200°C. voorverwarmde oven in 15 – 20 minuten gaar.

 

Zalm met noten, honing en mosterd
download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *