Tsjechische recepten      Gerechten uit de keuken van Tsjechië

 

Zelné karbanátky
gehaktballen met zuurkool

Zuurkoolballen. Het is zo simpel als de naam zelf. Maar lekker. Lekker. Lekker.

Dit recept is ideaal om de restjes zuurkool van gisteren op te maken.

Voor genoeg zelné karbanátky voor 4 hebben we nodig:
3 plakjes ontbijtspek, in kleine stukjes gehakt
2 koppen gekookte zuurkool, uitgeknepen
2 kleine salamiworstjes, in kleine stukjes gesneden
zout en peper
paneermeel
2 eieren
1/4 kop bloem
olie

Bak het spek gaar en doe het bij de goed uitgeknepen zuurkool. Kruid het met peper en zout, doe er de stukjes worst bij, de eieren, en zoveel paneermeel als nodig is om er een soepel deeg van te vormen. Vorm ze tot afgeplatte ballen, rol ze door de bloem en bak ze in de olie op matige hitte. Duurt ongeveer 5 -7 minuten, afhankelijk van de grootte.

Je kunt ook rauwe zuurkool nemen, maar de smaak zal heftig zijn!

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *